‘Transfersom Donyell Malen valt aanzienlijk hoger uit dan gedacht’

Het ziet ernaar uit dat PSV aanzienlijk meer gaat overhouden aan de transfersom voor Donyell Malen dan gedacht. Het Algemeen Dagblad bevestigt maandagochtend eerdere berichtgeving over een transfersom van circa dertig miljoen euro, maar voegt ook toe dat PSV vier miljoen euro aan bonussen kan ontvangen bij ‘goede prestaties’ in dienst van Borussia Dortmund. Bovendien zou de gage van Mino Raiola niet zo hoog zijn als voorheen werd gespeculeerd.

Het Duitse Ruhr Nachrichten meldde vorige week dat Raiola dertig procent van de transfersom incasseert. Bij een transfersom van dertig miljoen euro zou dus negen miljoen rechtstreeks in de zakken van de zaakwaarnemer verdwenen. Het Algemeen Dagblad benadrukt dat het percentage echter ‘fors lager’ ligt. Malen heeft zelf ook recht op een deel van het bedrag, terwijl Ajax 1,5 procent ontvangt en Arsenal 1 procent. In totaal lijkt PSV meer te gaan overhouden dan aanvankelijk gedacht.

De overgang van Malen wordt vermoedelijk deze maandag aangekondigd. De aanvaller verscheen zondag niet op het trainingsveld, omdat hij zijn transfer aan het afronden was. Aanvoerder Denzel Dumfries keerde wel terug, maar maakt geen deel uit van de ploeg die woensdag tegen Galatasaray uitkomt en trainde daarom individueel. PSV blijft de komende dagen proberen om hem te verkopen en de kans op succes wordt ‘levensgroot’ geacht.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.