PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Mohamed Ihattaren speelt nog steeds voor zichzelf’

Analist Aad de Mos snapt de uitlating van PSV-trainer Roger Schmidt over Mohamed Ihattaren. Vanavond spelen de Eindhovenaren in de voorronde van de Chmapions League tegen Galatasaray.

Naast een aantal positieve punten zie ik een aantal grote gevaren in het huidige spel van PSV”, zegt De Mos tegen NU.nl. “Ze kunnen een tegenstander bij vlagen fantastisch onder druk zetten, maar het probleem is dat deze manier van spelen niet negentig minuten vol te houden is. De balans ontbreekt en daardoor kunnen ze volledig weggecounterd worden.”

De Mos verwacht daarom twee gezichten van PSV komend seizoen. “Door hun manier van spelen zullen er dit seizoen periodes van hosanna in het Europese voetbal zijn. Maar daardoor zijn decepties, ook in de Eredivisie, haast onvermijdelijk”, stelt de analist, die het wel positief vindt dat Schmidt zijn basis redelijk voor ogen lijkt te hebben.

Voor Mohamed Ihattaren is geen plaats. “Hij speelt nog steeds voor zichzelf”, oordeelt een kritische De Mos. “Als hij aan de bal komt, ga ik net als iedereen op het puntje van de stoel zitten. Maar hij speelt zijn eigen wedstrijd en heeft een heel laag rendement. Als trainer is dat waar je naar kijkt en daarom sta ik volledig achter de keuze van Schmidt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.