PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Heurelho Gomes keert terug uit zijn voetbalpensioen

Voormalig PSV-doelman Heurelho Gomes trekt zijn handschoenen weer aan en keert terug uit zijn voetbalpensioen. Hij keert terug om zijn oude club Democrata FC te helpen.

Gomes speelde in de vorige eeuw in de jeugdopleiding van Democrata, een relatief kleine club in de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais. Zijn debuut in het profvoetbal maakte de doelman bij topclub Cruzeiro. Daar werd hij ontdekt door scouts van PSV. Gomes speelde vier seizoenen in Eindhoven en kwam daarna nog uit voor Tottenham Hotspur, 1899 Hoffenheim en Watford

Gomes stond op 29 oktober 2019 voor het laatst onder de lat bij Watford. Ruim een half jaar later vertrok hij bij de Engelse club en beëindigde hij zijn loopbaan. Nu keert Gomes terug uit zijn voetbalpensioen. De komende tijd gaat hij proberen Democrata te helpen aan promotie naar de Campeonato Mineiro, het kampioenschap van de deelstaat Minas Gerais.

Bij Democrata hoopt hij een nieuwe trofee aan zijn prijzenkast toe te voegen. De doelman won gedurende zijn loopbaan negen prijzen: de Braziliaanse titel, de Copa do Brasil, de Nederlandse titel (vier keer), de KNVB beker en tweemaal de Confederations Cup met de Braziliaanse ploeg.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.