PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Jetro Willems staat open voor gesprek met PSV’

Jetro Willems (27) is een transfervrije speler en heeft dus de nodige aanbiedingen opzak. Maar van zijn oude werkgever PSV heeft hij nog iets gehoord.

Mocht PSV hem opnieuw willen inlijven, dan zegt Willems daar niet op voorhand ‘nee’ tegen. “Praten kan altijd”, vertelt hij tegen het Eindhovens Dagblad. “Bij PSV heb ik nog met niemand gesproken. Alleen Mart van den Heuvel heeft me een appje gestuurd of ik een keer terugkom. En dat ik niet naar Ajax mag gaan. We zullen zien. Ik heb genoeg aanbiedingen en ga eerst op vakantie om te bekijken wat ik wil doen. Engeland? Het zou kunnen, maar ik gooi andere dingen niet bij voorbaat weg. Goede clubs hebben op alle posities twee spelers nodig.”

Op lange termijn hoopt Willems terug te keren in het Nederlands elftal. Zijn laatste interland speelde hij in 2016. “Als ik een slechte speler was geweest, had ik gezegd dat het niet gebeurt. Maar ik weet wat ik kan en denk dat het een realistisch doel is. Vorig jaar was ik in Newcastle goed bezig en op weg om weer die kant uit te gaan. Dat is door de blessure even ruw onderbroken, maar ik ben alweer een paar maanden beschikbaar voor wedstrijden en zat steeds al op de bank. Het gaat echt goedkomen.”

Willems maakte vier jaar geleden voor negen miljoen euro de overstap van PSV naar Eintracht Frankfurt. Zijn laatste wedstrijd in het profvoetbal speelde hij bijna anderhalf jaar geleden. Tijdens zijn huurperiode bij Newcastle United raakte hij zwaar geblesseerd, waarna een lang revalidatietraject volgde. Willems maakte in januari zijn rentree in de wedstrijdselectie van de Duitse club, maar kwam ook het afgelopen half jaar niet aan spelen toe.

“Zo gaat het soms. Ik kon wel gewoon mijn contract nog verlengen, maar heb besloten om niet op de aanbieding van de club in te gaan”, vertelt hij. “Gezien mijn sportieve situatie begreep de leiding het, al hadden ze liever dat ik niet transfervrij was vertrokken. Ik ben er transparant over geweest en heb met een goed gevoel afscheid kunnen nemen. Dat wil ik altijd als ik ergens een tijd geweest ben. Negativiteit, ik heb er niks mee.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.