PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Twaalf of dertien spelers weg in de zomer bij PSV’

PSV zal aankomende zomer het nodige moeten gaan aanpassen om de strijd met Ajax serieus aan te kunnen gaan. Na het eerste jaar onder Roger Schmidt is de constatering dat het verschil met de landskampioen uit Amsterdam veel te groot is. Investeringen zijn nodig om het gat te overbruggen, zo is de algemene conclusie in de Nederlandse media.
Veranderingen nodig bij PSV: ‘Twaalf of dertien spelers weg’ Veranderingen nodig bij PSV: ‘Twaalf of dertien spelers weg’

‘Een vijfenhalf? Nou, vooruit een zes min misschien’, geeft het Eindhovens Dagblad een cijfer aan het afgelopen seizoen. Goed was het ‘zeker niet. ‘En de matige wedstrijd tegen FC Utrecht van gistermiddag paste precies bij negen te wisselvallige maanden.’ En dus is er verandering nodig. ‘Er mogen en moeten deze zomer spelers weg (een stuk of twaalf of dertien) en er is heel wat nieuw bloed in de selectie nodig.’ Op het middenveld, waar Marco van Ginkel de vormgever van moet worden, is bijvoorbeeld veel meer scorend vermogen nodig. ‘Als Schmidts ploeg een auto was, moet elk onderdeel functioneel zijn en bijdragen aan het team. Betrouwbaar, altruïstisch, hardwerkend en op de juiste momenten in de hoogste versnelling.’

De Telegraaf is eveneens kritisch op het seizoen van PSV, dat na de supermaand januari volledig inzakte. ‘Die club heeft gewoon een wanprestatie geleverd in de tweede seizoenshelft. Vaak werd gewezen naar goede fases in een wedstrijd, maar van een topclub als PSV mag je meer verwachten: goede wedstrijden’, schrijft het medium. ‘De miljoeneninvesteringen en de zo geroemde, frisse en vernieuwende Duitse wind in Eindhoven met het ‘Vollgasfussball’ van Roger Schmidt bleken een wassen neus. Voorlopig heeft het slechts geleid tot kapitaalvernietiging met een mislukt aankoopbeleid.’

‘PSV krijgt dankzij een nieuwe hypotheek en geldschieters de komende jaren vijftig miljoen euro extra om in de selectie te investeren. Het is voor de spanning in de Eredivisie te hopen dat dit voldoende zoden aan de dijk zet. De Eindhovenaren waren in het eerste seizoen onder de Duitser Roger Schmidt nog veel te wisselvallig om Ajax te kunnen bedreigen’, weet ook dagblad Trouw.

‘Wie geen topaanvallers heeft, kan ze ook niet opstellen. Nu laten trainers veel aan de vleugelverdedigers over, maar backs zijn niet voor niets backs’, duidt de Volkskrant de situatie van PSV afgelopen seizoen. ‘Dat was dan wel het mooie aan PSV, de verzamelde kwaliteit in aanvallend opzicht. Er was zoveel kwaliteit, dat trainer Roger Schmidt niet alle spelers tegelijk kon opstellen. Daardoor viel op hoe groot het verschil soms was met het povere gehalte van de rest van de selectie.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.