Arjen Robben dit weekend niet inzetbaar voor Groningen

Arjen Robben zal dit weekend niet in actie komen voor FC Groningen. Hij word namelijk gespaard voor de naderende play-offs waar ze tegen FC Utrecht spelen. De buitenspeler is weliswaar gewoon fit, maar krijgt rust van trainer Danny Buijs, die nog enkele andere spelers mist.

Naast Robben zijn ook Mike te Wierik en Bart van Hintum (beide geschorst) en Wessel Dammers en Gabriel Gudmundsson (langdurig geblesseerd) er sowieso niet bij tegen PEC Zwolle, al verwacht Danny Buijs door het volle speelschema in de Eredivisie nog enkele vaste krachten te moeten missen. Behalve het stijgen van één plekje staat er weinig meer op het spel voor de Groningers, die aan de doelstellingen (play-offs halen met minimaal vijftig punten) hebben voldaan.

“Dat is een taartje, maar we hopen dat er nog wat slagroom bijkomt”, doelde trainer Buijs op de play-offs, waarin het sowieso FC Utrecht treft. Maar eerst speelt Buijs met zijn elftal nog tegen PEC Zwolle komende zondag. “Ze hebben het de laatste weken wat moeilijker, met veel coronagevallen. Maar ze hebben een goed voetballende ploeg, met goed positiespel”, loofde de oefenmeester de komende opponent.

Voor Robben geldt dat zijn optredens in het reguliere seizoen beperkt zijn gebleven tot zes wedstrijden, waarin hij twee assists gaf. In de laatste vijf wedstrijden van FC Groningen maakte hij overigens wel in vier duels zijn opwachting, al was dat voor Frank de Boer niet genoeg aanleiding om hem op te nemen in de voorselectie voor het EK.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.