‘Ajax en PSV strijden om handtekening van Joey Veerman’

Zowel Ajax als PSV willen deze zomer toeslaan voor Heerenveen-middenvelder Joey Veerman. Met dit nieuws pakt het Italiaanse medium Corriere dello Sport uit.

Dat dit door een Italiaanse krant gemeld wordt heeft er alles mee te maken dat ook Atalanta Bergamo serieus in de markt is voor de spelmaker. De werkgever van onder anderen Marten de Roon en Hans Hateboer hoopt in de komende transferwindow toe te kunnen slaan in Friesland.

Veerman draait een goed seizoen in het Abe Lenstra Stadion en het zou weinig verrassend zijn als Ajax en/of PSV een balletje opgooien bij zijn management. Volgens het bovengenoemde medium is de middenvelder ook helemaal niet zo duur; het dagblad rept van een vraagprijs van ongeveer 6 miljoen euro.

Wim Kieft vroeg zich onlangs af of Veerman wel mee kan in de top van de Eredivisie: “Bij Heerenveen speelt hij in een grotere ruimte dan bij Ajax of PSV, krijgt hij meer tijd aan de bal, is het eenvoudiger om meer diepte in je spel te leggen en ligt het tempo lager.” In Amsterdam of Eindhoven zou hij te maken krijgen met verdedigend ingestelde teams en kleine ruimtes: “De grote vraag is of Joey Veerman onder die omstandigheden nog steeds het verschil kan maken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.