‘Grote tegenvaller voor PSV-ster Mario Gotze’

Het ziet er niet uit dat Mario Gotze deze zomer zijn opwachting zal gaan maken op het EK voetbal. Bondscoach Joachim Low lijkt hem namelijk buiten de groep te gaan houden.

Götze staat vooralsnog op 63 interlands namens Duitsland. Zijn 63ste wedstrijd speelde hij op 14 november 2017 als invaller tegen Frankrijk, maar nadien besloot bondscoach Joachim Löw hem niet meer op te roepen als gevolg van lichamelijke problemen in combinatie met een minder invloedrijke rol op het veld. Wel kreeg de matchwinnaar van de WK-finale van 2014 steevast te horen dat hij een optie zou blijven.

Mede daarom koos Götze vorig jaar zomer voor een verrassende overstap naar PSV. In Eindhoven garandeerde de middenvelder zich nagenoeg van veel speeltijd, waardoor Löw hem weer in het vizier zou krijgen voor de komende EK-selectie. De bondscoach bevestigde eerder dit seizoen zijn ontwikkeling in de gaten te houden, maar liet onlangs in Kicker wel weten dat hij ‘op dit moment niet’ op een invitatie hoeft te rekenen.

Volgens Duitse media komt die uitnodiging er ook niet meer onder Löw. Uiterlijk op 25 mei wil de bondscoach zijn definitieve EK-selectie samenstellen en in tegenstelling tot clubgenoot Philipp Max lijkt Götze daar niet voor in aanmerking te komen. De Duitse pers stelt dat hij moet hopen op diens opvolger Hansi Flick, die hem vlak voor zijn transfer naar PSV nog terug wilde halen naar Bayern München.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.