De Boer: “Natuurlijk houden wij Cody Gakpo in de gaten”

Cody Gakpo was gisteren de grote man bij Jong Oranje in de 6-1 winst tegen Jong Hongarije. Bondscoach Frank de Boer liet weten dat hij hem nauwlettend volgt.

“Hij is net terug van een lange blessure en moet nu gewoon z’n stijgende lijn blijven volhouden”, zei De Boer in gesprek met ESPN over de aanvallende middenvelder die tegen Hongarije goed was voor twee goals en een assist. “Hij moet gewoon niveau blijven tonen. Dan is hij natuurlijk een kandidaat die wij in de gaten houden, laat dat duidelijk zijn. We nemen iedereen in overweging, zoals ook geldt voor Wout Weghorst. Cody Gakpo is daar ook één van.”

Gakpo zelf gaf dinsdag na de wedstrijd aan het als compliment te zien dat zijn naam bij het grote Oranje genoemd wordt. “Het is aan mij om de goede lijn door te trekken bij PSV. Ik moet mezelf laten zien en dan komt die kans zeker. Op dit moment is het voor mij PSV en Jong Oranje. Het grote Oranje is mijn doel, maar die beslissing is aan bondscoach Frank de Boer”, zei hij na de wedstrijd tegen de NOS.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.