PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV-spelers en personeel doen opnieuw een loonoffer

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

De spelers en personeel van PSV doen voor de tweede keer sinds de coronacrisis een loonoffer. De club verkeert namelijk in zwaar weer vanwege de pandemie. Dit heeft directeur Toon Gerbrands bevestigt tegenover het Eindhovens Dagblad.

Bij PSV zijn naast de spelers ook de trainers, de directie, de ondernemingsraad en het andere kantoorpersoneel akkoord gegaan met een salarisverlaging. De Eindhovenaren lopen door de lege stadions dit seizoen zo’n 20 tot 25 miljoen euro aan inkomsten mis. Omdat de club nog reserves heeft en het personeel voor de tweede keer een loonoffer heeft gebracht, heeft het voldoende geld om de selectie op niveau te houden en zo mee te kunnen blijven doen in de top van de Eredivisie.

Net als het eerste loonoffer, dat liep tot 1 januari, staan de grootverdieners meer af dan de lagere inkomens. Ook als er in mei weer publiek welkom is bij wedstrijden, blijft de salarisafspraak staan. Spelers en staf zien ook af van bonussen, aldus het ED.

In februari deed ook Feyenoord een voorstel aan de spelersgroep voor een nieuw loonoffer. Een aantal spelers is het daar nog altijd niet mee eens, vertelde directeur Mark Koevermans afgelopen week.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.