‘Young Boys speelt een beetje PSV-achtig’

Volgens Lenon Bergsma moet Ajax het Zwitserse Young Boys niet onderschatten. de oud-jeugdspeler van de Amsterdammers speelt momenteel voor FC Aarau en kent de tegenstander van de Amsterdammers vanavond goed.

“Er zit een duidelijke lijn in hun spel”, vertelt Bergsma bij de NOS. “Ze spelen een beetje PSV-achtig. Een 4-4-2 systeem met buitenspelers die veel naar binnen trekken en backs die eroverheen gaan. Het wordt daardoor keuzes maken voor de backs van Ajax.”

“Wat verder opvalt, is dat ze heel snel van de ene naar de andere kant spelen”, vervolgt Bergsma. “Ze hebben veel lopende mensen en zijn constant in beweging. Van de twee spitsen laat één zich steeds inzakken en gaat de ander diep achter de centrale verdediger. Dat heb ik zelf ook ondervonden.”

Young Boys speelt zijn thuiswedstrijden in het Wankdorf-stadion in Bern. Op kunstgras. “Hun spel past goed bij kunstgras”, zegt Bergsma. “Aan de bal zijn ze sterk. Maar ik sla Ajax voetballend nog hoger aan. Kunstgras ligt Ajax ook. Wat dat betreft is Ajax favoriet. Geef Young Boys alleen geen tijd en ruimte om hun spel te spelen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.