‘PSV sluit vertrek Ihattaren naar Ajax niet uit’

Ajax-trainer Erik ten Hag liet deze week weten dat Mohamed Ihattaren best naar Amsterdam mag komen en het ziet ernaar uit dat PSV een vertrek bij voorbaat niet uitsluit.

Op de persconferentie wilde PSV-trainer Roger Schmidt niet heel veel kwijt over de signalen vanuit Amsterdam, maar liet de Duitser zich ontvallen: “Ze hebben genoeg geld om hem te kopen. Het is een beslissing van de speler en de clubs”, zo citeert Voetbal International. Zijn huidige verbintenis loopt medio 2022 af en er gaan geluiden dat Ihattaren niet gaat verlengen, waardoor een zomertransfer onvermijdelijk kan worden.

De negentienjarige middenvelder werd vorige week uit de selectie gezet, maar traint inmiddels weer volwaardig mee. Of er nog met hem is gesproken? Schmidt: “Nee, volgens mij hadden we alles al besproken. Dit is heel het seizoen al een thema. Het was een lastige situatie waarin ik een beslissing heb genomen en daarna gaat het verder. Het gaat ook niet alleen om Mo.”

“Mo is een bijzondere speler, op wie extreem gefocust wordt vanuit de media. Altijd gaat het over hem, of hij nu wel of niet speelt en of hij nu goed of slecht speelt. Of dat logisch is? Dat weet ik niet. Dat is aan jullie”, aldus Schmidt, die ‘niet boos’ zegt te zijn. “Ik ben zijn trainer en probeer hem gewoon zo goed mogelijk te begeleiden, zodat hij zo goed mogelijk wordt. Als ik alleen tegen hem zeg dat hij een supertalent is en dat hij een prachtige carrière voor zich heeft, dan help ik hem niet.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.