PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Mohamed Ihattaren wil contract bij PSV niet verlengen’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Het heeft er alle schijn van dat de samenwerking tussen Mohamed Ihattaren en PSV gaat stuklopen. Dit weet het Eindhovens Dagblad te melden.

Volgens het ED werd ongeveer een maand geleden duidelijk dat Ihattaren zijn medio 2022 aflopende contract niet wil verlengen. PSV probeerde hem lange tijd tot de zomer van 2025 te binden. Hoewel een akkoord vaak dichtbij was, werden de handtekeningen nooit gezet. ‘PSV was daar na een jaar duwen en trekken wel klaar mee en kan nu niet anders dan afwachten’, zo schrijft de krant.

Op dit moment ziet het ernaar uit dat Ihattaren in de zomer vertrekt. ‘Probleem daarbij – en zeker in deze tijd – is wie voor hem nog pakweg 15 miljoen euro wil betalen. Met twee goals en een assist heeft hij zichzelf en PSV dit seizoen geen dienst bewezen. Zijn marktwaarde is ook niet bepaald gestegen door de verklaring die PSV dit weekend naar buiten bracht.’

Het ED haalt meerdere akkefietjes aan. Zo begon Ihattaren al te zwaar aan het seizoen, gooide hij hersteldrank in het gras en weigerde hij na een training een ijsbad te nemen, waarna Noni Madueke hem alsnog wist te overreden. De middenvelder meldde zich verder een keer ziek, terwijl daar intern twijfels over waren. En zijn belofte dat hij met een individuele trainer werkte bleek niet te kloppen.

De situatie tussen Roger Schmidt en Ihattaren escaleerde vorige week, toen het talent op een negatieve manier aanwezig was in de kleedkamer in het duel met Olympiakos. Hij reageerde cynisch richting ploeggenoten en droeg zo niet bij aan het teamgevoel, oordeelde de coach.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.