‘Bekerduel tussen Ajax en PSV lijkt niet door te gaan’

Het zou goed kunnen dat vanwege het weer de bekerwedstrijd tussen Ajax en PSV van aanstaande woensdag gaat worden afgelast.

De Telegraaf schrijft: “De KNVB greep vrijdag al in door drie wedstrijden van de zaterdagavond te vervroegen, zodat alle betrokkenen voor de sneeuwinval thuis konden zijn. De voetbalbond probeert vandaag een beslissing te nemen over het wel of niet doorgaan van de eerste kwartfinale in de KNVB-beker, Excelsior-Vitesse, die staat voor dinsdag. Mogelijk is er op de dag van de wedstrijd pas uitsluitsel.”

NEC – VVV-Venlo en Ajax – PSV (woensdag) en sc Heerenveen-Feyenoord (donderdag) worden later bekeken. Manager competitiezaken Jan Bluyssen van de KNVB laat weten: “We bekijken de situatie per speeldag. Als er in de loop van de week een verbetering van omstandigheden is, zou het zonde zijn als het hele programma eruit zou zijn gegooid.”

De voetbalbond hoopt de afgelaste zondagwedstrijden zo snel mogelijk in te halen. Voor Ajax – FC Utrecht kan dat echter een probleem worden. “Als Ajax actief blijft in zowel de KNVB-beker als de Europa League, dan kan dat inderdaad een tijd duren”, erkent Bluyssen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.