PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV-trainer Schmidt: “Soms neem ik beslissingen die niet iedereen begrijpt”

PSV wist gisteren in eigen huis FC Utrecht met 2-1 te verslaan. Makkelijk ging het niet voor de Eindhovenaren. De gehele tweede helft was het namelijk billen knijpen. Na afloop van de wedstrijd ging het vooral over het wisselbeleid van de trainer, die belangrijke spelers als Mario Götze, Mohamed Ihattaren, Donyell Malen en Philipp Max vroegtijdig naar de kant haalde. Toch is dat volgens de Duitse oefenmeester helemaal geen vreemde beslissing.

Götze, Ihattaren, Malen en Max snappen volgens de coach zelf ook waarom ze gewisseld werden. “Ze zijn dan zeker niet geïrriteerd”, vertelt Schmidt in gesprek met FOX Sports. “Iedereen weet dat ik tijdens wedstrijden belissingen moet nemen. Het belangrijkste is altijd het winnen van de wedstrijd en de zorg voor de spelers. Die hebben allemaal veel wedstrijden gespeeld. Soms moet ik het juiste moment vinden om ze te wisselen en frisse energie te brengen. Dat is onze manier van werken.

Na de entree van Jorrit Hendrix, Yorbe Vertessen, Joël Piroe en Nick Viergever had PSV het vrij lastig met de bezoekers uit Utrecht. “Ik heb ook vertrouwen in de spelers die zijn ingevallen. Zo zijn we in staat om onze doelen te bereiken. Dat gaat zeker niet lukken met elf spelers die altijd negentig minuten spelen. Dat is onmogelijk. Ik moet altijd naar het totaalplaatje kijken. Soms neem ik dan beslissingen die niet iedereen begrijpt. We hebben de komende weken nog drie wedstrijden. Dit is een manier om alle spelers fit te houden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.