PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Mario Götze verrast door de professionaliteit van PSV’

Mario Götze heeft zich in een gesprek met het Eindhovens Dagblad uitgelaten over zijn eerste periode bij de club.

“Als ik terugdenk aan dat moment en mijn verwachtingen toen, kan ik alleen maar zeggen dat ik heel tevreden ben bij PSV”, aldus Götze. “Ik ben echt verrast door de professionele manier waarop alles hier gaat. Het trainingscomplex is fantastisch en het Philips Stadion ook.”

Volgens de Duitser vergeet PSV wedstrijden te killen. “Het gaat nog met ups en downs. De uitdaging wordt om dat eruit te krijgen. We hebben een jonge ploeg waar veel rek in zit”, zo geeft hij aan. “Zelf ben ik nog niet waar ik kan zijn en het is goed dat de trainer me in Heerenveen heeft gewisseld. Deze zomer heb ik geen normale voorbereiding gedraaid en met de groep heb ik nog niet eens zoveel getraind. Als je dan ineens Engelse weken gaat draaien, is dat heftig. Je ziet ook in een aantal andere competities dat het voor veel ploegen en spelers een vreemd jaar is.”

Götze geniet wel van de intenties van de club. “Het spel dat Roger Schmidt op het veld wil zien, daarvoor ben ik hier gekomen. Hoge intensiteit en hoge pressing, dat concept past bij mij. De trainer heeft een heel duidelijke visie en kan zijn gedachten helder uitleggen. Hoe onze coach als persoon is? Ik vind de samenwerking prettig. Hij is vriendelijk, maar kan ook boos worden hoor. Misschien is de druk van media hier wat minder dan in de Duitse top, maar intern leggen we onszelf zeker druk op en dat is goed te merken als we niet winnen.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.