‘Dramatisch nieuws voor Ronald Koeman bij Barcelona’

Ronald Koeman verliet het Nederlands elftal een half jaar geleden voor zijn droombaan bij FC Barcelona. Maar nu hangt zijn toekomst in Catalonie alweer aan een zijden draadje.

Koeman realiseerde zich dat hij niet in de makkelijkste periode instapte. Barcelona beleefde een dramatisch seizoen onder zijn twee voorgangers en financieel bleek er bijna niets mogelijk. Ondertussen loopt de ziekenboeg vol, waardoor de oud-bondscoach van Oranje maar weinig mogelijkheden heeft om de Catalaanse grootmacht optimaal te laten draaien en is sterspeler Lionel Messi al vanaf dag één aan het mopperen.

De Nederlander is nog altijd een held in Barcelona, maar als trainer hoeft hij niet op extra krediet te rekenen. Na de slechtste start in 33 jaar neemt het ongenoegen in en rond Camp Nou in rap tempo toe. Volgens de Spaanse sportkrant Marca heeft Koeman reden om frustratie te tonen, maar is dat andersom óók het geval. “Geduld heeft een limiet”, zo benadrukt het medium.

Koeman zal een snelle opmars nodig hebben om zijn baan te redden. Op dit moment lijkt de Barcelona-leiding hem niet te kunnen ontslaan, maar de presidentsverkiezingen in januari dreigen slecht voor hem uit te pakken als de stemming niet snel omslaat…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.