PSV-icoon Harry van Raaij overleden (84)

PSV-icoon Harry van Raaij is overleden. De voormalig voorzitter van de Eindhovenaren is 84 jaar oud geworden. Van Raaij overleed in de nacht van zondag op maandag.

De geboren Brabander kwam als accountant van Philips terecht bij PSV en groeide uit tot één van de grootste bestuurders in de Nederlandse voetbalhistorie. Hij is tot op de dag van vandaag ongekend populair bij de achterban van PSV.

Van Raaij leidde PSV bijna twintig jaar lang. Na zijn aftreden dook hij nog regelmatig op in de media om zijn ongezouten mening te geven over de gang van zaken in het Philips Stadion, maar hij bleef een graag gezien clubman. Tot aan zijn dood bezocht hij de wedstrijden. PSV typeert hem als een verbinder.

Op sportief vlak boekte Van Raaij eveneens successen met PSV: vier landstitels, een KNVB beker en vijf Super Cups. ‘Hij is daarnaast een van de grondleggers van de eerste successen in het nieuwe millennium door Phillip Cocu (als speler) en Guus Hiddink tot een tweede termijn bij PSV te verleiden’, aldus PSV.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.