Kevin Hofland per direct ontslagen bij Fortuna Sittard

Kevin Hofland is niet langer de trainer meer van Fortuna Sittard. Hij is per direct ontslagen door de Limburgse club. Een gebrek aan positieve sportieve resultaten is hier de oorzaak van.

Fortuna Sittard staat na acht wedstrijden op de laatste plaats in de Eredivisie met slechts drie punten. De clubleiding wijst eropt dat het spelersbudget afgelopen zomer ‘substantieel verhoogd werd’ met als doel ‘aansluiting bij de middenmoot in de Eredivisie’. Die verwachtingen heeft Hofland in de eerste maanden van het seizoen niet weten in te lossen.

“Dit is extreem pijnlijk, zoveel is duidelijk. Zeker gezien het feit dat we elkaar al zo lang kennen en ik enorm veel respect voor Kevin heb”, zegt grootaandeelhouder Isitan Gün in een verklaring. “Hij is een kind van de club en heeft een belangrijke rol gespeeld in onze promotie naar de Eredivisie. Ik geloof ontegenzeggelijk in Kevins kwaliteiten als mens en als trainer, maar in het voetbal moet je soms handelen in het belang van de club waarbij emoties dan even van ondergeschikt belang zijn. Feit is dat de kwaliteit van de selectie niet tot uiting komt in de prestaties van het eerste team. Om die reden is het tijd voor verandering.”

Volgens Gün is Fortuna Sittard in de ‘afrondende fase’ met de opvolger van Hofland, die op korte termijn gepresenteerd wordt. Hofland was sinds februari 2018 actief als trainer van de Limburgse club.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.