PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV-speler maakt debuut in het Duitse nationale elftal

Phillip Max gaat zijn debuut maken in de selectie van Duitsland. Tegen Tsjechië (oefen), Oekraïne en Spanje (Nations League) kan hij zodoende zijn debuut maken.

Dat heeft bondscoach Joachim Löw bekend gemaakt. “We willen spelers als Max en Uduakhai (FC Augsburg, debuteert ook, red.) belonen voor hun uitstekende recente prestaties. Ook zij moeten merken dat we dat in de gaten houden”, zei Löw, die na het verloren WK in 2018 sowieso veel jeugd de kans in de nationale ploeg van Duitsland. Met wisselend succes overigens.

Max is na Amin Younes (destijds als Ajacied) de tweede Eredivisie-speler ooit die is opgeroepen voor de defintieve selectie van de nationale ploeg van Duitsland. Dat dankt hij onder andere aan zijn zes assists en de ene goal die hij in zijn eerste elf wedstrijden al op zijn naam schreef namens PSV.

De productieve linksachter heeft overigens flink wat concurrentie achterin, onder andere Robin Gosens (Atalanta Bergamo) zit bij de selectie. In totaal zijn er liefst twaalf (!) verdedigers opgeroepen door Löw, die opnieuw routiniers Thomas Müller en Jerôme Boateng links laat liggen.

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.