PSV voor paal in Europa: ‘Schrikbarend en buitengewoon zorgelijk’

PSV ging gisteren met 4-1 onderuit tegen het Griekse PAOK Saloniki. Opmerkelijk omdat de Eindhovenaren in de rust nog met 0-1 voorstonden. Volgens de kranten hebben ze dan ook geen reclame voor zichzelf gemaakt.

De Volkskrant constateert dat PSV na rust in twintig minuten aan flarden werd gespeeld. ‘Binnen twintig minuten heeft PSV donderdagavond een perfecte Europa League-avond zien verworden tot een soort verlaat Halloweenfeest. PAOK Saloniki liep kort na rust schrikbarend snel weg van 0-1 naar 4-1, PSV in complete ontreddering achterlatend’, klinkt het. ‘De ommekeer was extreem, want voor rust leek PSV de zaken volledig onder controle te hebben.’

‘Plots was er een aaneenschakeling van fouten, tegendoelpunten, wissels en nog meer fouten en tegendoelpunten. PSV was als een langeafstandsschaatser die in ontspannen tred een strak, vlak schema volgt, maar plots verzuurt, verkrampt en uiteindelijk volledig gesloopt over de eindstreep glijdt. Was dit een mentale ineenstorting of een fysieke? Over die vragen mag coach Roger Schmidt zich gaan buigen.’

Wel was er volgens de Volkskrant één lichtpuntje: Mohamed Ihattaren. ‘Ihattaren is in zekere zin de grootste ‘profiteur’ van de coronagolf bij PSV. Ervoor was hij reserve met een kilo teveel aan zijn kont. Door de vele absenten moest hij aan de bak, en is hij letterlijk en figuurlijk in vorm aan het geraken. De nieuwe ogen van Schmidt dwingen de lieveling van de vorige coach Van Bommel diep te gaan, soms ook letterlijk, in plaats van louter te parasiteren op zijn enorme talent.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.