PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Twee PSV-spelers komen Cyprus niet in en blijven in Eindhoven

Donderdag speelt PSV in de Europa League tegen Omonia Nicosia en dit moeten ze gaan doen zonder een heel aantal spelers. De club heeft tevens bericht dat Jordan Teze en Eran Zahavi het land Cyprus niet mogen inkomen. Toch legt de club hier zich nog niet bij neer.

De club probeert in samenwerking met de UEFA een uitzonderingspositie te creëren voor Zahavi en Teze. Zowel PSV als de UEFA werd dinsdag pas op de hoogte gebracht van de opstelling van de Cyprioten. Zahavi en Teze bleven vervolgens achter in Eindhoven. Ze zijn weliswaar volledig hersteld van het virus, maar Cyprus hanteert een ander protocol dan Nederland en de UEFA: personen die eerder deze maand positief zijn getest, worden niet toegelaten op het eiland.

Als Zahavi en Teze inderdaad ontbreken tegen Omonia Nicosia, mist PSV liefst dertien spelers uit de A-selectie. Negen van die besmettingen zijn gerelateerd aan het coronavirus. Nick Viergever, Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Timo Baumgartl, Cody Gakpo, Joël Piroe en Maxime Delanghe zijn besmet. Verder hebben Erick Gutiérrez, Marco van Ginkel en Maximiliano Romero blessures die ze aan de kant houden.

Met name de absentie van Teze zal door trainer Roger Schmidt als een grote klap worden ervaren. In de selectie blijven slechts drie verdedigers over: Olivier Boscagli, Philipp Max en Luis Felipe. Als Zahavi en Teze er niet bij zijn, houdt PSV een spelersgroep van achttien spelers over in de groepswedstrijd van de Europa League. Het duel begint donderdagavond om 21.00 uur.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.