PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Oranje met stuntopstelling tegen Spanje’

Halverwege november speelt het Nederlands elftal een vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje en deze wedstrijd komt vanwege de drukte nogal ongewenst. Journalist Sjoerd Mossou pleit voor een ‘feestopstelling’.

De columnist schrijft in het Algemeen Dagblad: “Roep 13 of 14 man speciaal op voor dit duel. Zo voorkom je een spagaat met de belastbaarheid van vaste internationals. Zij kunnen in Zeist een volle week trainen. En twee: De Boer voorkomt dat chagrijn over resultaat/ uitvoering doorwerkt naar de klussen met échte belangen tegen Bosnië en Polen.”

Hoe moet Oranje er dan uitzien? “Justin Bijlow niet op doel tegen Belarus, maar eerder in de week wel bij Oranje tegen Spanje. Maak een defensie met andere Jong Oranjeklanten Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC), Perr Schuurs (Ajax) en Sven Botman (Lille). En vul ‘m aan met linksback Patrick van Aanholt (Crystal Palace). De ervaren Van Aanholt is al een vaste international van het ‘grote’ Oranje, die terug is na blessureleed. Op het middenveld kan Davy Klaassen zich tonen. Samen met Tonny Vilhena en Jerdy Schouten. De 23-jarige Schouten is al anderhalf seizoen prima bezig bij het Italiaanse Bologna. Voor talenten zoals hij kan zo’n ‘etalagewedstrijd’ (plus een paar dagen trainen in Zeist) zomaar de opstap zijn naar meer.”

Mossou gaat verder: “Resteert de aanval, een linie waar Oranje normaal nog niet overloopt van topkwaliteit. Maar met van rechts naar links Javairô Dilrosun, Wout Weghorst en Cody Gakpo sla je geen pleefiguur. Invallers komen uit de categorie Mitchel Bakker/Hidde ter Avest/Sam Lammers. Bakker en Lammers kennen we van Paris SG en PSV (sinds kort Atalanta). Ter Avest is de ex-rechtsback van FC Twente, die tegenwoordig basisspeler is bij Udinese in de Serie A. Ter Avest (23) was in de jeugdselecties van Oranje altijd een voetballende back. En hij speelt nu in een 3-5-2 systeem. Misschien blijkt Oranje, waar de rechtsbackpositie open ligt, uiteindelijk te hoog gegrepen. Maar dat weet je pas als je het eens uitprobeert.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.