‘Arjen Robben kan echt niet verbaasd zijn’

De teleurstelling van Arjen Robben is groot na zijn dramatisch uitval in de wedstrijd van Groningen tegen PSV van afgelopen zondag. Toch stelt Ruud Gullit dat de superster niet verbaasd moet zijn.

In zijn column in De Telegraaf schrijft de oud-voetballer: “Robben kende een frustrerende rentree. Vervelend, maar als je je hele carrière zo blessuregevoelig bent geweest, dan kan je niet echt verbaasd zijn. Hoe ouder, hoe erger ook. Ik hoorde het grapje alweer dat iemand tegen de televisie aanliep en Robben viel. Toch begrijp ik goed dat Arjen niet kan en wil opgeven, hoewel z’n leeftijd niet meewerkt.”

Gullit gaat verder met zijn verhaal: “Aan de andere kant is hij zo extreem bezig en kent hij z’n lichaam zo goed dat hij als geen ander weet wat hij nodig heeft om te functioneren. Anders start hij niet een half uur voor de warming-up van het team met z’n eigen warming-up. Een leek zou zeggen: doe even rustig aan. Het zijn bijna rituelen, maar Robben heeft het nodig om z’n lichaam op temperatuur te brengen. Die toewijding is trouwens heel bijzonder en geweldig voor z’n medespelers om mee te maken. Robben geeft ze een stoomcursus over wat er wordt gevraagd van een prof op het hoogste niveau.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer