PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘KNVB dreigt enorm in de fout te gaan met keuze voor bondscoach’

Louis van Gaal heeft openlijk gesolliciteerd naar de functie als bondscoach van het Nederlands elftal. Voormalig internationals Wesley Sneijder en Peter Boeve vinden dat de KNVB hem niet moeten nemen als opvolger van Koeman.

De eerstgenoemde vertelt aan De Telegraaf: “Dat hij zo openlijk heeft gesolliciteerd, verbaast me niet. Van Gaal houdt van het spelletje én van aandacht. Al geldt dat laatste voor bijna iedereen die in de top van het voetbal heeft gewerkt. Nu instappen is natuurlijk een fantastische kans. Het EK en WK worden in 2021 en 2022 vlak achter elkaar gespeeld, dus valt de nieuwe bondscoach met zijn neus in de boter. En ik hoop dat dit Frank de Boer of Ten Cate wordt. Laat Van Gaal maar als fan van het Nederlands elftal voor de tv zitten, zoals ik dat ook doe.”

Boeve richt zich eerst op Dwight Lodeweges: “Dwight was er vrijdagavond trots op dat hij als bondscoach voor Oranje stond. Dat straalde hij uit. We weten ook allemaal dat hij analytisch heel sterk is. Ik heb hem meegemaakt bij de KNVB en ken hem goed. Daardoor weet ik hoeveel verstand hij van het spel heeft.”

Hij vervolgt: “Als rechterhand van de hoofdcoach bracht hij onder Ronald Koeman veel. Daarom haalde Ronald hem er ook bij. Ik weet niet wie de hoofdcoach straks wordt, maar het is belangrijk voor deze groep internationals dat Dwight erbij blijft. Dat hebben ze al duidelijk gemaakt ook. Je moet Dwight in zijn beste rol houden. Als Louis van Gaal, die ik overigens een prima trainer vind, anderen zou willen meebrengen moet je als bond dat nu niet willen. In dat geval moet Louis bij Truus op de bank blijven. Oranje moet de weg van Koeman blijven volgen…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.