PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Wilfred Genee zorgt vlak voor VI-comeback voor nieuwe rel’

Wilfred Genee lag de laatste maanden flink onder vuur vanwege zijn opstelling in de laatste uitzending van Veronica Inside in het vorige seizoen. Maar nu ligt hij ook onder vuur in zijn radioprogramma.

Jan Dijkgraaf richt zijn nieuwe column aan Genee. “Eind juni lag jij nogal onder vuur vanwege je karaktermoord op Johan Derksen. Je had namelijk opeens het licht gezien met betrekking tot ‘institutioneel racisme’ in Nederland. Je veranderde het format van het televisieprogramma Veronica Inside door advocate Natacha Harlequin en oud-voetballer en erkend Derksen-vijand Dries Boussatta aan de grote tafel te zetten.”

Dijkgraaf stopte bij Radio Veronica toen zijn stijl ter discussie werd gesteld. “Ik ben, zoals je héél misschien weet, de schrijver van de biografie van Martien Meiland. Deze week werd bekend dat Martien in die biografie ook spreekt over twee zelfmoordpogingen die hij heeft gedaan in zijn periode in Amsterdam. Daarover kwamen jullie in Veronica Inside te spreken. Jullie hadden het erover dat Martien één van die pogingen deed met een plastic zak over zijn hoofd.”

“Waarop je sidekick Niels van Baarlen (tevens Station Director van Radio Veronica) zei: ‘Met een zak op zijn hoofd. Nou, volgens mij houdt Martien wel van een zak op zijn hoofd!’ En vervolgens hoorden we Rick Romijn én jou in lachen uitbarsten. Nu snap ik éindelijk wat jullie bedoelden met ‘meer om te lachen’ en ‘humor’. Iemand vertelt openlijk over één van de tragische dieptepunten uit zijn leven en dan maak je een grapje over zijn geaardheid. Heel erg om te lachen inderdaad”, aldus Dijkgraaf.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.