‘Nieuw drama dreigt voor Veronica Inside’

Op 11 september gaat Veronica Inside weer van start. Na de vreselijke ruzie tussen de heren Johan Derksen, Rene van der Gijp en Wilfred Genee beginnen ze dan weer met frisse tegenzin aan het nieuwe seizoen, maar een trendbreuk dreigt.

Het Financieele Dagblad schrijft: “Genee, Derksen en Van der Gijp gaan na een nationale rel toch maar weer samen verder. Maar de drie staan onder stevige commerciële druk om hun woorden voortaan zorgvuldiger te kiezen. Hun Veronica Inside, goed voor zo’n €15 mln aan advertentie-inkomsten, is kwetsbaar gebleken voor adverteerdersboycots.”

Verschillende bedrijven zijn alweer aangesloten als adverteerder. “Voorlopige conclusie: het is goeddeels weer business as usual. ‘De drie’ gaan vrijdag gewoon weer beginnen, hoewel Johan Derksen en René van der Gijp meermaals hadden gezworen dat ze die ‘NSB’er’ Wilfred Genee, die in het programma als aangever fungeert, voortaan links zouden laten liggen. Zelfs de grootste voetbalhaters kan het onmogelijk zijn ontgaan.”

Een grap over Akwasi pakte eind vorig seizoen slecht uit. “Gevolg: in één weekend verdampte €1 mln aan sponsorgeld, vertelde Genee geschrokken in een interview. Dus trachtte hij een week later te redden wat er te redden viel. Hij liet twee gasten van buiten plaatsnemen aan tafel, om ten overstaan van maar liefst 1,7 miljoen kijkers met Derksen te discussiëren over diens vermeende racisme. Een spannende en inhoudelijk interessante uitzending, oordeelden veel critici. Een dolkstoot in hun rug, vonden Derksen en Van der Gijp. Kortom: einde oefening.”

Op nadrukkelijk verzoek van Talpa-baas John de Mol blijft VI evenwel voortbestaan. Talpa claimt dat het VI-karakter identiek blijft, maar weet het FD: “Eén boze tweet van een BN’er en een nieuwe adverteerdersboycot kan een feit zijn. (…) In hun contract met De Mol staat dat de drie mogen zeggen wat ze willen, maar vooral Genee maakt zich ook zorgen om de financiën, weet Koster. ‘Het tv-showproces tegen Derksen van 22 juni was vooral ingegeven door de angst om sponsors te verliezen. Sponsors die — deels ook uit opportunisme — in een Black Lives Matter-stuip zijn geschoten en ook nog eens de hand op de knip houden door corona. Een simpele geldkwestie uiteindelijk.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer