Yvon Mvogo: “Ik kom bij PSV niet om te chillen”

Yvon Mvogo speelt de komende seizoenen voor PSV. De Eindhovenaren huren hem voor twee seizoen van het Duitse Leipzig. TrainerRoger Schmidt wilde graag een meevoetballende keeper hebben en zijn assistent Lars Kornetka, die bij de Bundesliga-topclub werkte, kende er nog wel eentje.

“We hebben veel goede gesprekken gehad en Roger heeft me veel verteld”, wordt Mvogo geciteerd door De Telegraaf. “Wat hij van mij en het team verwacht en wat voor type voetbal hij wil spelen. Maar in het voetbal heb je nooit de garantie dat je gaat spelen. Nooit. Kijk wat er bij Leipzig met me gebeurde (Mvogo was drie seizoenen reserve, red.). Ik ben hier om te concurreren, het beste van mezelf te geven. Ik kom hier niet om te chillen en te denken hier de eerste keuze te zijn. Ik kan niet wachten om op het veld te staan, te concurreren met de andere keepers en mijn waarde te bewijzen aan de coach.”

Dinsdagochtend maakte Mvogo op het trainingsveld bij PSV kennis met Lars Unnerstall en Jeroen Zoet. “Wat ik van hen weet? Ik heb PSV natuurlijk eerder in de Champions League zien spelen. Jeroen Zoet was toen heel goed”, vertelt Mvogo. “Ik weet dat het allebei heel goede keepers zijn. Heel aardig ook, goede jongens. Daar ben ik blij mee, want zij zullen me pushen. Maar zoals ik al zei, ben ik gek op concurrentie. Let’s start it. Ik ben hier om het team te helpen. Ik ben een keeper die graag van achteruit voetbalt, maar ik kan me nog overal in verbeteren.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer