PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Komst centrale verdediger zou topprioriteit moeten zijn voor PSV’

Volgens voormalig trainer en analist Aad de Mos zou de komst van een centrale verdediger topprioriteit moeten zijn voor PSV. Centraal in de verdediging zou ik er zeker iemand bijhalen. Dat zou topprioriteit moeten zijn”, aldus De Mos.

“Er is nu met Jordan Teze wel een interessant talent op aan het staan, maar ik durf er niet op in te zetten dat je daar al een heel seizoen op kunt bouwen. In de oefenwedstrijd tegen Vitesse was ik niet zo onder de indruk van Olivier Boscagli en Timo Baumgartl, die ik slordig vond spelen.”

Een paar andere posities die veel genoemd werden zijn volgens De Mos minder noodzakelijk. “Laat Jeroen Zoet maar staan. Ik heb goed op hem gelet en het komt op mij over dat hij weer zijn normale niveau aanraakt”, zo geeft hij aan. “En met Mauro Júnior in deze vorm heeft een linksback helemaal niet zoveel prioriteit, zou ik zeggen. PSV heeft vooral een paar spelers voor de as nodig. Directe versterkingen, meteen inzetbaar dus.”

Samen met Roger Schmidt verkent technisch manager John de Jong momenteel de transfermarkt op zoek naar versterkingen. Volgens de oud-trainer van PSV goed dat Schmidt daarin een beslissende stem heeft. “Bij zijn pressingsysteem passen lang niet alle voetballers”, zegt hij daarover. “En prima dat hij de handrem er tegen Vitesse een beetje op leek te houden. Wacht maar als het straks een graad of tien koeler is, dan gaan veel PSV’ers als de brandweer.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.