PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ronald Koeman tekent dinsdag contract voor twee seizoenen bij Barcelona’

De Spaanse media denken dat de deal tussen FC Barcelona en Ronald Koeman morgen beklonken zal zijn. Hij zal dan naar verluidt een contract voor twee seizoenen gaan ondertekenen.

Koeman zou bij Barcelona volgens meedere geluiden niet unaniem gekozen zijn als opvolger van Setién. Volgens Cope wilde enkele bestuursleden van FC Barcelona het trainersprobleem intern oplossen. Zij wilden García Pimienta, trainer van Barça B, naar voren schuiven. Op voorspraak van clubpresident Josep Maria Bartomeu wordt Koeman echter aangesteld.

Het instapmoment lijkt niet ideaal voor Koeman, die na Thijs Libregts de eerste bondscoach zal worden die een eindtoernooi mist, waarvoor hij zich wel plaatste. Over een jaar zijn er namelijk presidentsverkiezingen, waarbij het zeer de vraag is of Bartomeu het vertrouwen houdt. Dat lijkt momenteel niet het geval, waarbij nieuwe presidenten in de regel een eigen coach meenemen. Het is een publiek geheim dat Barcelona de droomclub is van Koeman, die zijn belofte om het EK 2021 mee te maken, vermoedelijk gaat breken. Het wordt de derde keer dat Koeman voor een andere klus eerder bij zijn werkgever vertrekt. Eerder deed hij dat in 2001 (van Vitesse naar Ajax) en 2007 (van PSV naar Valencia).

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.