PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV loopt opnieuw blauwtje bij Patrick van Aanholt’

PSV heeft weer geprobeerd om Patrick van Aanholt te verleiden voor een terugkeer naar Eindhoven. Dit weet het Eindhovens Dagblad te melden. Alleen is een transfer op het moment uitgesloten.

PSV heeft al lange tijd moeite met het invullen van de linksbackpositie en werd al meerdere malen gelinkt aan Van Aanholt, die tussen 2005 en 2007 in de jeugdopleiding speelde. De 29-jarige Bosschenaar staat nog één seizoen onder contract bij Crystal Palace: zijn salariskosten alleen al zorgen ervoor dat hij momenteel niet haalbaar is voor PSV. Volgens het ED heeft de club het dossier-Van Aanholt voorlopig gesloten. Het is overigens nog maar de vraag of de back bij Crystal Palace blijft: volgens ‘bronnen uit zijn omgeving’ wordt Van Aanholt nadrukkelijk gevolgd door meerdere Serie A-clubs.

De Eindhovenaren hebben momenteel geen pure linksback in de selectie rondlopen. Nick Viergever en Olivier Boscagli zouden er kunnen spelen, maar zijn in eerste instantie centrale verdedigers. Michal Sadílek werd vorig seizoen tijdens de eerste seizoenshelft links achterin geposteerd, na de winterstop kwam Ricardo Rodríguez: PSV wilde graag door met de Zwitser, die echter – net als Van Aanholt – te duur bleek. Trainer Roger Schmidt heeft tijdens het trainingskamp in Duitsland geëxperimenteerd met spelmaker Mauro Júnior als linksback.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.