‘Arjen Robben kon mij in het begin niet uitstaan’

Toen Arjen Robben vele jaren geleden FC Groningen verliet om bij PSV te gaan spelen was Guus Hiddink de trainer. Het was niet van meet af aan koek en ei tussen trainer en speler, zo onthult de geroutineerde coach in gesprek met Helden Magazine.

Hiddink zegt namelijk: “Ik had een goede band met hem, maar aan het begin kon hij mij niet uitstaan. Tijdens een training pakte ik hem soms flink aan. Ik prikkelde hem ook weleens. Hij was zo jong en moest leren wat wel en niet kon. Achteraf heeft hij weleens geroepen: het was niet altijd leuk, maar het heeft me geholpen. Dat vind ik een mooi compliment.”

De clubloze oefenmeester vindt het leuk dat Robben voor een comeback gaat bij Groningen: “Ik vind het mooi dat hij nu bij FC Groningen gaat spelen. Met zijn ervaring kan hij veel betekenen voor jonge spelers.” Van de voetbalkwaliteiten van de Bedumer was Hiddink gelijk overtuigd: “Hij maakte op jonge leeftijd al geweldige dribbels, ook in grote Europese wedstrijden. Hij kon toen al sterke verdedigers uitspelen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.