PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Johan Derksen doneert helft van Veronica Inside-salaris: ‘Enorm bijzonder’

Vrijdag werd bekend dat het programma Veronica Inside ook volgend seizoen weer te zien zal zijn op de buis. Op geloofwaardig over te komen heeft Johan Derksen besloten om de helft van zijn salaris af te staan aan goede doelen. Aan een hondenpension in Almere en Stichting Support Casper. Sjoerd Zwanenburg, directeur van de stichting, noemt de toezegging ‘enorm bijzonder’.

Stichting Support Casper, van chirurg Casper van Eijck, doet al jaren het onderzoek naar alvleesklierkanker. Derksen draagt graag zijn steentje bij. “Het is een kant van hem die misschien niet zo op de voorgrond ligt. Johan zegt wat hij denkt, zo kennen we hem. Maar hij heeft een klein hartje”, laat Zwanenburg weten aan het Algemeen Dagblad.

Een officiële regeling met Derksen is er niet. “Die is er nooit geweest. Hij maakte in het verleden gewoon een bedrag over, dat zal nu niet anders zijn. Ik heb daarover geen contact met hem. Als ik me daarmee bemoei, zegt Johan: Daar heb je het directeurtje weer.”

Derksen heeft een bijzondere band met de stichting. Eerder werkte hij al mee met een benefiet voor Support Casper in het Nieuwe Luxor. “De gage van Johan ging toen in zijn geheel naar de stichting”, zegt Zwanenburg. “Maar ook bijvoorbeeld toen hij een spotje voor TOTO opnam. Alles wat hij daarvoor verdiende, maakte hij over naar ons.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.