‘Hierom wilde Arjen Robben niet naar PSV vertrekken’

Arjen Robben speelt volgend seizoen in het shirt van FC Groningen. Bij PSV hadden ze hem ook graag gehad maar zij grepen mis. “Hoe anders zou het zijn als Arjen was teruggekeerd bij PSV?”, vraagt columnist Jochem Davidse van de Panorama zich af.

“Denk je niet dat PSV dan meteen tot titelfavoriet zou worden gebombardeerd? Dat is misschien wel het verwachtingspatroon waarvoor Arjen juist met voetbalpensioen is gegaan: hij wil het gewoon niet meer. En bij FC Groningen heeft hij die druk ook niet.”

“Daarom heb je misschien ook wel gelijk, dat de keuze voor een terugkeer bij FC Groningen er vooral een is uit medelijden”, vervolgt Davidse. “Om een paar extra seizoenkaarten te verkopen en misschien een paar extra shirtjes zodat de club niet omvalt. Maar ik weiger het te geloven: als het puur gaat om de club aan een paar centen te helpen, dan had hij allang zijn beurs getrokken. Of anders Bernadien(zijn vrouw, red.) wel. Medelijden en clubliefde: in dit geval gaat het beide op. Maar wat zijn beweegredenen ook zijn: Robben is met één been nog beter dan de halve eredivisie. Het rent alleen wat moeilijk.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer