‘Arjen Robben gaat het straks flikken ook’

De verbazing was groot toen Arjen Robben twee weken geleden aankondigde weer terug te keren in het profvoetbal bij zijn grote liefde FC Groningen. Ook Giovanni van Bronckhorst wist niet wat hij hoorde.

In een interview met De Telegraaf vertelt hij: “Ik was eerst heel verrast. Maar toen dacht ik opeens aan de afscheidswedstrijd van Rafael van der Vaart in Hamburg. Daar was ik ook en zag ik Robben voetballen. Hij was in vergelijking met alle anderen superfit. Jij kan makkelijk nog mee in het profvoetbal, dacht ik toen. Op zeker moment zag ik dat hij bij Bayern München ook weer aan het trainen was en toen vroeg ik me al af of er iets aan zat te komen.”

Van Bronckhorst gaat verder: “Tegelijkertijd past dit ook wel bij hem. Zijn hele carrière heeft hij er alles voor over gehad om zijn lichaam in een uitstekende conditie te houden. Als wij aan de warming-up voor een wedstrijd begonnen, had hij er al een uur warming-up op zitten. Hij had zijn eigen ritme en min of meer zijn eigen protocol. Daardoor is hij nu nog zo fit. En hij gaat het straks flikken ook, denk ik.”

De voormalige voetballer denkt eventjes terug aan het WK: “Ja, hij had ons de wereldtitel kunnen bezorgen in 2010. We weten hoe dichtbij hij bij een doelpunt was. Ik heb de finale nooit meer willen terugzien. Misschien kijk ik er ooit nog een keer naar, maar ik heb er tien jaar geen behoefte aan gehad. Er staan me ook niet heel veel dingen meer bij. Wat kansen over en weer en Nelson Mandela die voor de wedstrijd rondging in het stadion.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer