Johan Derksen: ‘Een mooier afscheid bestaat niet’

Analist Johan Derksen van het programma Veronica Inside is niet van plan om het aanpak van het programma te gaan veranderen. Hij weet daarom niet of het nog mogelijk is in de toekomst om aan te schuiven aan tafel, mocht het programma daadwerkelijk worden doorgezet.

“Ik ken mijn beperkingen; ik ben niet de leukste cabaretier van Nederland, maar ik heb wel eens slechtere grappen gemaakt. De hysterische reacties waren ronduit beangstigend. Het hele land leek in de war en doorgaans evenwichtige mensen vertoonden paniekerig gedrag”, vertelt Derksen aan De Telegraaf. “De wijze waarop de ethische politie de woorden weegt van het enige tv-programma waarin de gasten zich geestelijk onafhankelijk opstellen, is maniakaal. En ik ben geenszins van plan me door die betuttelende meute de mond te laten snoeren.”

De voetbalanalist wil niet door in deze rol als dit in de toekomst anders gaat. Eerder kreeg hij volop complimenten van de Talpa-top, inclusief John de Mol. “We werden overladen met schouderklopjes: we waren spraakmakend, onderscheidend, authentiek en opiniërend. De heren wilden dat wij een dagelijkse talkshow gingen verzorgen. Daar was binnen ons Veronica Inside-team niet iedereen enthousiast over. Nadat mijn grap vervolgens een mediaoorlog teweeg bracht, hebben we niets meer van die heren vernomen. Daarom weet ik me geen raad met al die loftuitingen.”

Derksen besluit met een potentiële bom: “Ik heb geen idee of u mij ooit nog terugziet in Veronica Inside, maar een mooier afscheid dan de stekker eruit te trekken na een kijkcijferrecord van 1,7 miljoen bestaat niet.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer