‘Kwestie van tijd dat Nederlandse clubs failliet zullen gaan’

De Nederlandse voetbalclubs zullen van de staat geen 140 miljoen euro ontvangen vanwege de coronacrisis. Volgens journalist Valentijn Driessen is het gevolg van dit besluit dat clubs zullen gaan omvallen.

“Het gaat niet door”, stelt de chef voetbal van De Telegraaf over het misgelopen plan. “Het is een enorme kink in de kabel voor de meeste clubs in het betaald voetbal, want ze liggen bijna allemaal toch een beetje aan de geelhonger. Behoudens de topvier of topvijf hebben ze allemaal geld nodig. Maar sectorbreed komt er geen geld uit Den Haag.”

“Het is een hard gelag voor vooral de kleine clubs”, aldus Driessen. “Eric Gudde zei een paar weken geleden al in de krant bang te zijn dat sommige clubs het niet zouden gaan redden en als bepaalde clubs niet duidelijk kunnen maken dat zij dat geld nodig hebben of verdienen doordat ze door de coronacrisis heel veel inkomsten mislopen, dan denk ik dat we het nieuwe seizoen niet met 34 clubs aan de start zullen staan.”

Clubs dreigen daardoor om te vallen. “Dat denk ik ook”, aldus Driessen. “Als je hoort dat bij Telstar de broodjes worden ingeleverd en de selectie thuis moet eten, dan denk je bij jezelf: is dit nog betaald voetbal? Daar zijn meer clubs van.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer