‘Arjen Robben moest Hakim Ziyech gaan vervangen bij Ajax’

Toen Arjen Robben vorig jaar te kennen gaf te stoppen bij Bayern Munchen als speler hingen direct zowel Ajax als PSV aan de telefoon voor hem. Dit weet journalist Valentijn Driessen te melden van de Telegraaf.

In zijn column stelt hij: “De ene smaakmaker ingeruild voor de andere. Hakim Ziyech nam afscheid van Ajax en de Eredivisie na acht seizoenen en Arjen Robben maakte z’n rentree bij FC Groningen wereldkundig na zijn vertrek uit de Eredivisie zestien jaar geleden. Tegelijkertijd werd bekend dat niet alleen PSV vorig jaar een visje had uitgegooid, maar ook Ajax-directeur Overmars onderhield contacten na Robbens afscheid bij Bayern München. Om hem naar Amsterdam te halen als vervanger voor… Ziyech.”

Driessen vervolgt: “Na een sabbatical van één seizoen koos Robben voor FC Groningen, de enige club in de hele wereld wiens verleiding hij niet kon weerstaan. Zo zei de 36-jarige globetrotter na zijn rondtrip langs Chelsea, Real Madrid, Bayern München en 96 interlands. Waarom? Clubliefde, het voelt voor hem als thuiskomen, afsluiten bij de club waar hij als 16-jarige debuteerde en op zijn fiets naar toog.”

De journalist sluit af: “Succes- en horrorverhalen van teruggekeerde vedetten naar hun roots zijn talrijk, maar weerhouden Robben er gelukkig niet van voor FC Groningen te kiezen. Als zijn fysiek hem niet in de steek laat, zal hij laten zien in de Eredivisie het verschil te kunnen maken. Voor minder doet iemand het met de persoonlijkheid van Robben niet. Tegelijk heeft hij naar eigen zeggen niets te verliezen na zijn indrukwekkende carrière waar hij vorig seizoen in Beieren bij zijn afscheid een strik omheen bond.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer