Willem van Hanegem laat zich uit over Johan Derksen-rel

Willem van Hanegem heeft zich in zijn column in het Algemeen Dagblad uitgelaten over de rel rondom Johan Derksen en het voetbalprogramma Veronica Inside. Hij zou graag zien dat er een dialoog komt.

Hij schrijft namelijk: “De spelers van Oranje hebben zich ook stevig in de discussie gemengd met een boycot voor Johan Derksen en zijn programma. Ik neem het zeker niet voor Derksen op, waarom zou ik? Maar de deur dichtgooien omdat iets je niet bevalt, is op dit moment niet de oplossing. Dat kan anders. Wat je nu krijgt, is dat er dan meteen vol verwijten wordt geroepen dat deze spelers dan ook niet naar het WK in Qatar moeten gaan. Daar kon je op wachten natuurlijk.”

Van Hanegem vervolgt zijn verhaal: “Als je dingen kunt uitleggen, zonder boycot of hysterisch geschreeuw, krijgen mensen meer begrip voor je standpunten. En dan niet alleen ergens aanschuiven waar je weet dat ze al aan jouw kant staan, want dat gebeurt naar mijn smaak te veel.”

Het doet wel iets met De Kromme: “Ik vind het allemaal wel een treurige ontwikkeling, vooral ook omdat ik het zelf hier in Nederland nooit zo heb ervaren. Ik zag John de Wolf en Henk Fraser bij Feyenoord toch gewoon als mijn twee centrumverdedigers? Toch niet als een blanke speler en een donkere speler? En ik neem aan dat er bij de salarisvoorstellen voor die jongens puur naar prestaties werd gekeken en niet naar huidskleur.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer