KNVB en Talpa reageren op boycot van Oranje-spelers op Veronica Inside

De spelers van het Nederlands elftal willen de camera’s van het programma Veronica Inside niet langer meer te woord staan. Talpa het bedrijf van John de Mol is niet van plan om de heren van het programma aan te spreken.

Talpa Network, dat eigenaar van Veronica is, liet het bij een eerder statement: “De uitspraken binnen VI komen voor rekening van de mensen aan tafel. Veronica is voor vrijheid van meningsuiting en tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen.”

Ook de KNVB heeft gereageerd op de ophef: “De KNVB begrijpt de gevoelens van de spelers en speelsters en staat achter hen. Als voetbalbond geloven wij in een wereld waarin plaats is voor iedereen, ongeacht huidskleur, geaardheid, afkomst of geloof. We geloven in een maatschappij die samen leeft en geen onderscheid maakt. Of om in voetbaltermen te spreken: We zijn allemaal één team. Racisme, en alle andere vormen van discriminatie, moeten de wereld uit.”

Overigens benadrukt de KNVB dat Veronica Inside nog altijd welkom is. “Veronica Inside blijft welkom bij persactiviteiten van onze teams/KNVB, maar de spelers/speelsters zijn niet verplicht om hen te woord te staan of op andere wijze medewerking te verlenen aan de inhoud van het programma. Overigens zijn dit de normale werkafspraken bij de Oranjeteams”, zo citeert de NOS.

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer