PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Roger Schmidt in beeld bij Ajax voor overstap naar PSV’

Roger Schmidt staat volgend seizoen voor de groep bij PSV maar ook Ajax zag wel iets in hem. Voormalig topvoetballer Rafael van de Vaart tipte Ajax al enkele maanden geleden over hem.

Van der Vaart wist ‘echt niet’ dat Schmidt op weg was naar PSV. “Ik moet wel zeggen dat zijn rechterhand, Jörn Wolf (voormalig perschef Hamburger SV, red.), me vijf maanden daarvoor belde, omdat er iets was met Ajax. Schmidt zou misschien naar Ajax gaan, voordat Erik ten Hag er trainer werd. En toen schoot het me te binnen”, zegt hij bij NOS Studio Sport.

Schmidt is een groot fan van het Nederlandse voetbal, weet Van der Vaart. “Ja, hij vindt het fantastisch. Hij houdt van heel aanvallend voetbal, een beetje zoals Jürgen Klopp ook speelt met Liverpool. Maar we moeten niet doen alsof Duitse coaches allemaal zo geweldig zijn. Het gaat te ver om te zeggen dat ze allemaal fantastisch zijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.