‘Transferperiode Eredivisie verschoven en verdeeld in twee delen’

De transferperiode in de Eredivisie zal worden opgeschoven en verdeeld in twee delen. Normaal was de markt open van 9 juni t/m 1 september maar vanwege de coronacrisis zal dit niet gaan gebeuren.

Pas op 1 juli opent de overschrijvingstermijn in Nederland vermoedelijk en op 21 juli gaat de markt alweer dicht. De negen weken die over zijn, worden ingezet afhankelijk van de ontwikkelingen in het buitenland.

Dat verzoek van de KNVB is goedgekeurd door de FIFA, zo staat in de informatie waarover FOX Sports beschikt. In Italië werd vandaag (maandag) bijvoorbeeld bekend dat de transfermarkt pas op 1 september opengaat en tot begin oktober beschikbaar blijft voor clubs. In Duitsland – waar de bal alweer een tijdje rolt – werd nog geen mededeling gedaan over het eventueel uitstellen van de transferwindow. Ook in Engeland en Spanje kwam daarover nog geen bericht naar buiten, maar de KNVB wil er rekening mee houden dat ook die worden verlaat. Dat is momenteel zelfs zeer waarschijnlijk, in Engeland komen de eerste geruchten daarover al naar buiten.

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer