‘KNVB wil vanaf 1 januari weer volle stadions hebben in het betaalde voetbal’

De KNVB heeft een plan gemaakt samen met de Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie om straks weer te kunnen gaan voetballen in volle stadions. In zeven stappen moet het weer mogelijk zijn om met publiek op de tribune betaald voetbal te spelen.

De voetbalbond zet daarbij in op 1 januari 2021, zo staat in het Deltaplan Betaald Voetbal dat vrijdag werd aangeboden aan Minister voor Medische Zorg en Sport Martin van Rijn.

De eerste fase brak al begin maart aan toen voetbal vanwege het Coronavirus niet meer mogelijk was. Sinds 28 april is fase twee in gegaan, beperkt trainen met inachtneming van de anderhalve meter regel. Vanaf 24 juni moet fase drie ingaan als de trainingen volledig worden hervat inclusief contact en fase vier volgt een maand later als er oefenwedstrijden tussen twee profclubs op het programma staan. In september zal met fase vijf gestart worden als de competitie weer begint zonder publiek. Fase zes is dan om gedeeltelijk publiek toe te staan bij de wedstrijden, waarna vanaf januari 2021 fase zeven begint: volledig publiek bij alle wedstrijden.

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer