PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Zeven Nederlandse profclubs staan momenteel op omvallen’

Vandaag zal het betaalde voetbal naar Den Haag vertrekken om een plan te overhandigen aan het kabinet dat moet zorgen voor financiele steun. Mogelijk komt de steun voor een aantal van deze clubs al te laat.

Marjan Olfers vreest een gigantisch bloedbad in het profvoetbal. “Als er nog twee jaar zonder publiek wordt gevoetbald, dan zijn we echt heel veel clubs kwijt”, vertelt de hoogleraar sport en recht aan De Nieuwe Wereld. “Ik geloof dat er nu zeven clubs op omvallen staan. Welke? Dat ga ik niet zeggen. Ik hoorde dat het om zeven BVO’s gaat, dus ook Keuken Kampioen Divisie.”

“Je hoeft alleen maar naar de balans te kijken: deze clubs kunnen niet heel lang zonder geld, want dan vallen ze gewoon om”, aldus Olfers, die een ‘shake-out’ geen gek idee vindt. “We hebben gewoon te veel clubs. Gezonde clubs met een groter achterland blijven over. Maar tegelijkertijd zijn deze clubs lokaal zó belangrijk, dat het verschrikkelijk verdrietig is als een club omvalt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.