PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV betaalde tien miljoen gulden teveel voor Ronaldo’

In 1994 nam PSV de Braziliaanse spits Ronaldo over van het Braziliaanse Cruzeiro. Er werd maar liefst 14 miljoen gulden voor hem betaald. Een ongekende som op dat moment.

Maar de Eindhovenaren hadden volgens Ernie Brandts veel goedkoper uit kunnen zijn. In Voetbal International verteld hij hierover. “Ik heb Ronaldo ontdekt voor PSV. Piet de Visser eist altijd de credits en de aandacht op, maar waarom heeft hij hem toen dan niet bij een club aangeboden? In 1993 was ik een maand in Brazilië en heb ik Ronaldo veel zien trainen en spelen.”

Hij gaat verder: “Ik mocht overal bij zijn en wist niet wat ik zag. Ronaldo was fysiek zó sterk, agressief, hij had een waanzinnige versnelling, een hard schot en scorend vermogen. Hij was van een andere planeet. Ik twijfelde direct aan zijn leeftijd. Zó goed met zestien jaar, dat kon niet.”

Aanvankelijk deed men in het Philips Stadion niets met zijn aanbevelingen: “PSV heeft veel te lang gewacht. Pas tien maanden nadat ik Ronaldo had gezien, zei Kees Ploegsma junior tegen zijn vader, die lang manager was geweest: papa, die Ronaldo waar Ernie het over had, die zit bij de WK-selectie van Brazilië. Pas toen heeft PSV verder actie ondernomen en hebben ze 14 miljoen gulden voor hem betaald. Tien miljoen te veel dus.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.