PSV wil stadion ‘coronaproof’ gaan maken

PSV wil het Philips Stadion coronaproof gaan maken. Dit willen ze gaan doen met de TU/e en de Brainport-partners (waaronder Philips en ASML, VDL en de High Tech Campus).

Commercieel directeur Frans Janssen vertelt in gesprek met het Eindhovens Dagblad: “Het is niet alleen een ambitie, maar ook onze verantwoordelijkheid om de krachten te bundelen om misschien sneller tot een oplossing te kunnen komen. Bij uitstek in onze regio zit de kennis en kunde om dit ingewikkelde vraagstuk op het hoogste wetenschappelijke niveau te bekijken. Het gaat er ons niet om dat we op de stoel van de overheid of het RIVM gaan zitten. Uiteindelijk bepalen de autoriteiten wat er gebeurt.”

De beleidsbepaler vervolgt: “Wel is het ons streven om te werken aan een plan dat verder gaat dan spelen zonder publiek of een stadion waarin iedereen anderhalve meter afstand moet houden. Als voetbalclub moet je daarin ook het initiatief naar je toe durven trekken. Dat de openbare orde in de stad beheersbaar blijft, is ook in ons belang.”

Omdat er straks weer het een en ander mogelijk is in de horeca, denkt Janssen niet dat spelen zonder publiek per se veiliger is dan mét fans in het stadion: “Daarbij heb ik echt niet het idee dat er meteen 35.000 mensen in het Philips Stadion zitten en ik ga ook niet de viroloog uithangen. Zolang er geen vaccin is en het virus niet weg is, accepteren we een aantal risico’s. Daarbij is het aan de overheid om te wikken, wegen en beslissen. Wij kunnen in het stadion met tal van technieken situaties misschien beter controleren dan elders in de stad, waar groepen oncontroleerbaar bij elkaar komen.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer