‘PSV heeft slecht nieuws voor de nieuwe trainer Roger Schmidt’

Onder de nieuwe trainer Roger Schmidt hoopt PSV ene grote stap in haar ontwikkeling te kunnen maken. Ze willen een andere manier van spelen gaan invoeren, maar het is alleen de vraag in hoeverre dit mogelijk gaat zijn.

Voetbal International schrijft: “De slechte prestaties van afgelopen seizoen, gecombineerd met de komst van Roger Schmidt als nieuwe trainer, maakt een flinke renovatie van de selectie wenselijk. Niet alleen om de groep kwalitatief op te vijzelen, maar ook omdat de Duitser een manier van voetballen propageert die spelers met bepaalde eigenschappen vereist.”

Het medium is duidelijk: “PSV herbergt een aantal grote talenten en betrouwbare routiniers, maar bulkt vooral op het middenveld en achterin van de middelmaat. De vraag is echter in hoeverre een vergaande vernieuwing nog reëel is, nu de coronacrisis diepe sporen achterlaat in de voetbaleconomie. Belangrijke krachten als Denzel Dumfries, Mo Ihattaren en Donyell Malen zullen goed in de markt blijven liggen. Enkele weken geleden achtten betrokkenen vooral de kans op een zomerse transfer van Dumfries zeer reëel.”

Doorselecteren in deze crisistijd lijkt bijzonder lastig. “In het pre-coronatijdperk was er een potje geld om in de achterste linie twee nieuwe basiskrachten aan te trekken, maar inmiddels is de voetbalwereld vergeven van de financiële onzekerheden. Dat zal ook technisch manager John de Jong voelen in zijn transferbudget. Aangezien er weinig spelers uit hun contract lopen, is het een reëel scenario dat de nieuwe trainer Schmidt voorlopig uit het bestaande materiaal moet putten.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer