PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Straks nog vijf profs in een team en de rest speelt voor dinerbonnen’

Analist Johan Derksen vreest het ergste voor de Keuken Kampioen Divisie. Hij denkt dat er een heel aantal clubs gaan omvallen, en dat het merendeel van de spelers straks moet gaan spelen voor dinerbonnen.

Derksen haakte in over de discussie over het hoge salaris van Ajacied Daley Blind en het loonoffer dat hij net als zijn ploeggenoten moet brengen. “Ik heb helemaal geen medelijden met Daley Blind, ik heb medelijden met spelers van TOP Oss, Telstar en dat soort clubs”, zegt Derksen in gesprek met Veronica Inside. “Dat zijn mensen die 30.000 euro bruto verdienen en daar hun hypotheek van moeten betalen en hun gezin van moeten onderhouden. Het is onverantwoord om die mensen nog te korten.”

Derksen beseft ook dat bezuinigingen onvermijdelijk zijn en verwacht een ‘slagveld’ in de eerste divisie. “Alle Keuken Kampioen Divisie-clubs staan met de rug tegen de muur. Dit kan wel eens een slagveld worden, want die eerste divisie heeft helemaal geen vet op de botten. Ik denk dat er heel veel clubs gaan omvallen en ik sluit niet uit dat de eerste divisie een soort onafhankelijke afdeling wordt. Ze hebben nu al het verplichte aantal contractspelers van zestien terug naar veertien gebracht. Maar ik zie gebeuren dat je straks nog vijf profs in dienst moet hebben, en de rest voor een kilometervergoeding en dinerbonnen gaat voetballen. Want het kan niet meer.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.