‘Bal gaat mogelijk in Nederland al voor 1 september rollen’

Het is niet uitgesloten dat het betaalde voetbal in Nederland al voor 1 september weer van start gaat. Dit wet minister Martijn van Rijn te melden.

De Nederlandse voetbalbond is momenteel druk met een plan bezig hoe het betaald voetbal weer kan worden hervat, schrijft het Algemeen Dagblad. Wanneer dit plan klaar is om te worden gepresenteerd, gaan de KNVB en het kabinet samen om de tafel zitten om de mogelijkheden te bespreken.

Hoewel grote evenementen tot begin september nog niet mogelijk zijn, wil het kabinet meekijken met de voetballerij om eerder te beginnen. Minister Van Rijn vindt dat de KNVB zich momenteel realistisch op, waardoor de mogelijkheid tot eerdere hervatting zeker aanwezig is.

De KNVB klopte eerder bij de overheid aan om voor 300 miljoen euro de voetballerij te redden. Het kabinet gaf de bond vervolgens de opdracht eerst te kijken wat het zélf kan doen en met een goed plan terug te komen. Dat heeft de KNVB dus alsnog gedaan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.