‘260 mensen bij Eredivisie-duel volgend seizoen’

Als het goed gaat in september het profvoetbal in Nederland weer van start. En gemiddeld zullen er dan zón 260 mensen bij elkaar zijn in een stadion. De tribunes zullen dan vrijwel leeg zijn volgens de Telegraaf.

De gehele selecties (met tien wisselspelers), de arbitrage (en diens begeleiding) en technische staf van soms wel zestien man zullen op en om het speelveld actief zijn, zoveel mogelijk op gepaste afstand van elkaar. Ook zijn er ‘gewoon’ ballenjongens nodig, om de vaart in de wedstrijd te houden.

Daarnaast moet er een groundsmen aanwezig zijn voor de verzorging van het veld, is de kans groot dat het bestuur en directie van clubs aanwezig mogen zijn van de KNVB, verdeeld over de tribunes. Sponsoren worden niet in het stadion verwacht. FOX Sports mag wel aanwezig zijn en hebben ook diverse mensen nodig om uit te kunnen zenden. Andere media en fotografen zijn eveneens welkom bij wedstrijden. In totaal verwacht de ochtendkrant ruim 260 mensen bij ee gemiddelde Eredivisiewedstrijd.

Voor FOX Sports kan het overigens wel goed nieuws betekenen als er weer gespeeld gaat worden zonder fans. De betaalzender raakte door de coronastop veel abonnees kwijt, maar kan veel nieuwe leden tegemoet zien, zodra de competitie wordt gestart zonder voetbalpubliek in de stadions. Bovendien is de betaalzender bezig met opties om de wedstrijd nog dichter bij de achterban te krijgen, zo laat Maarten van Rooijen, woordvoerder van FOX Sports, weten.

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer